Tre månader går så fort

9 augusti 2008 | Gammelhögen | 5 Kommentarer

Hela sommaren hade vi framför oss. Så många planer. Så mycket som skulle göras. Så många dagar som skulle fyllas med äventyr. Nu lider den ljuva sommartiden mot slut. Tre månader är så kort tid.

Sista städningen i rummet i Stockholm. Packa ner de sista sakerna. Den tunga resväskan och extra väskorna uppför backen till bussen. Mot Slussen och tunnelbanan. Sedan buss genom natten mot Sundets pärla. Där väntade C. Hon jobbade första dagen jag var hemma. Men det gjorde inget. Jag sov lite och hela sommaren väntade på oss. Livet skulle börja.

Nu är det bara några enstaka veckor kvar tills den där sommaren som väntade på oss är över. Den magiska tiden på året då människor blir som människor. Cykelturer. Strandpromenader. Nattbad. Böcker under träd. Picknick. Uteservering. Utomhuskonsert. Allt som tillför livet det lilla extra händer på sommaren. Resten av året minns vi och längtar. Nu är livets årstid snart över. Dags att längta till nästa.

Att komma hem till stan var speciellt förr. Efter vintrarna i Umeå var det en ymnest att få ta av sig skorna och känna havsvattnet över fötterna. Alla gamla vänner samlades. Det kändes som en evighet sedan sist. Kvällarna fylldes av grillnigar och öldrickningar. Det var tid att slappna av och bara vara. Men den här sommaren har varit… ”vanligare”. Inte så speciell, inte så ”herregud-vad-länge-sedan-sist”. Inte så mycket rajraj på kvällarna, inte så mycket bad och vågbrus.

På lågstadiet och mellanstadiet – evighetslånga sommarlov. Sedan kom gymnasiet och sommarloven kändes bara halvlånga. Är det här nästa steg? Sommarlov som inte känns lika mycket? Gud bevare mig från vad fyra veckors semester för med sig för känsla i så fall!

5 Kommentarer

 1. Sussi

  Det kan bli fina sensommar dagar och hösten kan ge oss sköna dagar!

  Svara
 2. Lolo

  Jag har då inte känt av denna sommar. Jobbat och varit ifrån de jag älskar. Men skönt att man fått stöd från familj och nära här i lill staden Eskilstuna :)

  Svara
 3. papelito

  sussi: man kan alltid hoppas! och om inget annat dröjer det ju bara 9 månader till nästa sommar :)

  lolo: ja du har fått en riktig omställning i ditt liv. förstår att det måste vara tufft att vara ifrån S. och M såklart. hoppas att ni hittar en bra lösning på det hela du och S… kramar

  Svara
 4. Agnetha

  Papelitis, vad dyster du är.
  vaddå livets årstid? vad lever du för liv på vintern egentligen?
  Kasta snöboll, åka pulka och skidor, pimpla.
  Mocka kaninburar, smyga runt med hunden i mörkret, spinna. Tända ljus,fira jul….
  vintern är underbar också.
  Och nu kommer snart hösten på riktigt. Den vackraste stunden på året. Hoppas det inte blir så mycket blåst så vi får njuta av det vackra en stund! :)

  Agnetha

  Svara
 5. papelito

  agnetha: ja, jag håller med, det blev lite väl dystert. C reagerade också på dysterheten. om sanningen ska fram så har det varit en underbar sommar också på många sätt. men så är det i journalistikens värld, man måste välja vinkel för att fånga läsaren ;) kram!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *