Ny fart framåt

19 augusti 2008 | Gammelhögen | 6 Kommentarer

”Men journalistiken då, hur går det med den? Nu har du jobbat hela sommaren på Systembolaget och det verkar som att du har tappat fokus lite. Lätt hänt såklart när flaskor ska upp på hyllorna och helsingborgarna ska ha roséviner till de marinerade fläskkotletterna. Men nu gäller det att styra åt rätt håll igen och trampa på. Skriva och fotografera så att det står härliga till.

Hörde att du ska skriva för Dagens Arbete under hösten. Roligt! Där avhandlas de viktiga frågorna. Fackföreningen som fenomen är i omvandlingsfas enligt många. Är det vad du ska skriva om? Vi får se vad det blir. Får köpa tidningen sen.

Och snart börjar skolan igen. Första september. Sista året, sen är du färdig. Det är då du ska söka ett riktigt jobb och börja tjäna igen de där pengarna du har lånat av csn. Det är då du ska flytta tillbaka till Helsingborg och stadga dig och så. Det är då du ska vara journalist. Men visst är det tufft, du konkurrerar med många. Och känner du till en enda tidning i det här landet som inte har stavat till sparkrav? Du borde ha en reservplan. Det kanske du redan har?

Hur som helst. Hälsa C! Hon har bra inverkan på dig. Du verkar självsäkrare och gladare sedan du träffade henne. Och önska henne lycka till i höst.

Vi ses! Sköt om dig!”

6 Kommentarer

 1. Carro

  Jag gissar på att du har fått ett brev som ser ut som det ovan? Okey, jag hade fått ångest men bry dig inte om det du, och få ingen ångest :) Vi ses snart, hoppas att du har haft ett bra sommarlov Patrik!

  // Och jag har dragit ner på mitt Espresso House beroende under sommaren så snart blir det en ny dator :D, hahahahahahaha.

  Svara
 2. Lolo

  Lycka till i höst. Skönt egentligen att du inte är helt färdig, jag saknar att vara student. Nu söker man ett riktigt jobb och d är inte lätt. Men jag krigar på för varje ny dag jag möter.

  Kram//Shulululu

  Svara
 3. papelito

  carro: nja, jag har väl inte riktigt fått brevet, men jag skulle kunna ha fått det.. ;) låter utmärkt att du har dragit ner på dina lyxiga kaffevanor! espresso house får varsla personal… hihi.. :D

  lolo: förstår att du saknar studentlivet när det är trögt på arbetsmarknaden. men du får inte ge upp lolo! det tar några år att etablera sig säger de.. önskar dig all lycka till. nu tar vi dem! :)

  Svara
 4. Lolo

  Tack snälla Purr för ditt stöd. Hell yeah att vi kommer ta dem! Se upp för här kommer vi!

  Svara
 5. sockerkakan

  ja att vara student är sannerligen både bra o dåligt, man lever på ett sätt i ett vakuum där inget egentligen händer utan man bara traskar på och läser en massa, men å andra sidan så får man så mkt igen med kunskap o härliga kontakter! Vi allihopa kommer få jobb, jag tror på oss och dessutom vad kan vara bättre för dig, Purr än att du får praktisera på helsingborgsdagblad i vår?! själv ska jag nu ta mig i kragen o fixa det sista seminariet… det var banne mig kul att hälsa på dig o C, ni är så söta tillsammans! vi hörs kompis, ta hand om er! kram kram

  Svara
 6. papelito

  sockerkakan: det var riktigt roligt att ha dig på besök också! kom ihåg att du är välkommen i stockholm också, både du och D. och klart att vi kommer få jobb! konstigt vore det annars… kram på dig!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *