Ett lejon på gatan utanför

6 januari 2010 | Vara människa | 6 Kommentarer

100106

Jag har köpt ett blått litet lejon. När jag vrider om nyckeln morrar den snällt och värmer upp sätet åt mig. Sedan skrapar jag ömt dess sköra vindruta innan jag lägger i växel ett och vi flyger iväg tillsammans.

Jag har blivit med bil. En ursnygg Peugeot, pigg och glad till humöret. Tillsammans kör vi längs E6:an mot redaktionen i Båstad där jag jobbar hela januari.

När jag hämtade den i Lundatrakten på nyårsdagen kände jag mig vuxen. Än mer vuxen kände jag mig när jag svängde in till Biltema i dag för att köpa tillbehör. Mindre vuxen kände jag mig när jag insåg att jag inte hittade ett dugg där inne. Räddningen för min vuxenhet blev att det jag letade efter var slut. Vintern hade rensat hyllorna från låsspray och snöborstar.

Mer vuxen känner jag mig när jag ser hur kontot dräneras av lejonets underhållskostnader. Lejonets mat, bensinen, tar snabbt slut. Och lejonet riskerar att få ont i magen om jag inte gör en förhandsoperation snart. Och så är det dags att lämna iväg lejonet till vårdcentralen för standardundersökningen. Ändtarmsproblemet som riskerar att utvecklas till en läckande gashistoria måste också lösas inom kort. Ett busskort känns plötsligt som småpengar i jämförelse.

Men lejonet är mest glädje och frihet. Den tar mig snabbare än något annat mellan två platser. Och det behövs för att jag ska hinna göra allt jag har att göra i mitt liv som är så fullt av fruktansvärt viktiga saker. Så sug upp oljan ur marken och pumpa in i mitt blå lejon, för jag kan betala för det.

6 Kommentarer

 1. Fröken Göthe

  Tror du Lejonet vågar sig till de nordligare bredgraderna i Hälsingland då?

  Svara
 2. Fröken Göthe

  Men herregud, vad ÄR det i bakgrunden?! En slalombake?! Har du flyttat från Skåne eller rättare sagt: var köper du bil nånstans!? Sälen!?

  (det där var ett försök att säga: Grattis!)

  Svara
 3. papelito

  Fröken Göthe: Ja, det är ju inte gatan utanför på bilden direkt :) Men det är faktiskt Skåne, eller Halland, eller ja, nånstans på gränsen. Vi har faktiskt en liten alpin anläggning här ganska nära där jag var och åkte skidor häromveckan.

  Om den vågar sig till Hälsingeskogarna? Det kan du svara bäst på :)

  Svara
 4. Fröken Göthe

  Ett vrålande lejon har inget att frukta i hälsingeskogarna.
  Här finns bara gråsparvar och ett och annat råddjur. :)

  Svara
 5. papelito

  Fröken Göthe: …och galna tanter! ;)

  Svara
 6. Mamma

  Oj, vad lejonet blänker. Hoppas han inte får för många konstiga sjukdomar. Ta väl hand om honom.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *