Bättre än väntat

100122

Det plingade till i jobbdatorn på Båstadredaktionen. Ett nytt mejl i inkorgen. Från personalchefen.

I december fick jag veta att jag skulle få jobba hela januari på HD. Eller rättare sagt på NST, som tidningen heter där uppe. Ordinarie reporter var på resa i fjärran land så jag tog hans plats, ställde in skrivbordet, knappade in mitt lösenord på tangentbordet och lutade mig tillbaka. ”NST Patrik Pettersson” svarade jag när någon ringde.

Månaden gick och artiklarna gick in och ut ur huvudet. En månad går snabbt och det började närma sig slutet. Nyss ditkommen, snart bortkommen. Ut i osäkerheten igen, utan en aning om hur våren ska te sig. Kan de behöva mig som kvällsreporter, som helgreporter eller vilken jäkla reporter som helst?

Det var då det plingade till i inkorgen. Frågan jag hade ställt några dagar tidigare var hur de ställde sig till att jag ville jobba kvar. Ordinarie reporter på semester hade fått annan tjänst och plötsligt fanns ett långt vikariat ledigt. Och av alla platser en vakans kan uppstå på så var det på just den kontorsstol som jag satt.

Och svaret jag fick i mejlet var ja, jag får jobba kvar. Till 22 augusti får jag vara lokalredaktör Pettersson i Båstad, granskandes kommunala handlingar och lokala fotbollsturneringar. Det känns underbart att veta att jag verkligen jobbar som journalist på heltid.

9 Kommentarer

 1. the devils lawyer

  Du får införa en ”gilla knapp” precis som på FB.

  Svara
 2. Carro

  Fan vad roligt Patrik! Stort grattis från rosa Carro! KRAM

  Svara
 3. papelito

  The devil’s lawyer: Det är en god idé förvisso…

  Carro: Tack :) kram!

  Svara
 4. C

  Fem stjärnor till dig! :)

  Svara
 5. Monica

  Jättekul för dig. GRATTIS!

  Svara
 6. papelito

  Monica: Tack tack tack! :)

  Svara
 7. Fröken Göthe

  Men grattis grattis min vän!!
  Du är så himla duktig och det har du förtjänat! :D

  Svara
 8. papelito

  Fröken Göthe: Tack kära du! :)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *