Psykbryt på blinkerstics

12 mars 2010 | Vara människa | 2 Kommentarer

100312

Jag drabbades av psykbryt när jag körde på motorvägen. Jag skrek och svor åt min bil. Lastbilarna bakom blinkade med helljusen. Bilförarna som körde om i vänsterfilen glodde genom rutan. Sedan slog jag några hårda slag över ratten. Svor ännu mer allt medan lamporna blinkade ilsket i backspegeln.

Min lejonbil hade fått tics. Jag hörde historier om elfel på lejonbilar innan jag köpte den, men valde att ignorera och vifta bort. Men så hade dagen kommit då jag slutligen hade blivit tvungen att konfronteras med de beryktade elfelen i form av irriterande tics.

Det började när jag vred om nyckeln en dimmig morgon. Jag märkte direkt att lejonet inte mådde bra. Blink. Blink blink. Blink. Jag rörde spaken till vänster om ratten. Blink, blink, blink. Blink. Blink. Jag stängde av lejonet, lät det hämta kraft några sekunder, vred om nyckeln igen. Fortfarande. Blink. Blink, blink, blink.

Jobbet på andra sidan Hallandsbergen kallade så jag svängde ut från gatkanten, in på nästa gata och iväg på större gatan. Blink blink. Genom stora korsningen, längs genomfartsleden, ut på motorvägen. Och fortfarande. Blink blink blink blink blink.

Men det var inte då som jag fick psykbryt och slog på ratten. Det dröjde ända till vägen tillbaka, efter fyrtio minuters blink blink på vägen norrut och lika mycket blink på vägen söderut.

Lejonet ville bara blinka höger, oavsett hur mycket jag svor och drämde i ratten.

Tre dagar gjorde det så. Och grejen för 1 500 kronor som lejonverkstaden ville beställa till mig utan att veta vad felet var kändes mindre attraktiv. Deras gissning var att jag förmodligen behövde den dyra reservdelen, utan att ens titta på lejonet.

I stället svängde jag inom stora reservdelsvaruhuset och hittade en låda med instrument med vars hjälp jag öppnad lejonet under ratten, pillade på några sladdar och skruvade tillbaka kåpan.

Och än i dag, en dag senare, har vi kommit överens om när vi ska blinka och när vi ska låta bli. Jag hoppas det förbli så. Annars bokar jag en tid hos psykolog åt lejonet. Tics borde väl vara psykiskt betingat om det bara uppstår plötsligt?

2 Kommentarer

  1. the devils lawyer

    Ensamt, flörtigt lejon? Vet dock inte om tics imponerar på lejonhonor direkt… Skönt att det ordnade sig iaf.

    Svara
  2. C

    Blinkar man för mycket kan man bli gift! ;)

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *