Saker jag skulle vilja säga om min nya lägenhet

20 februari 2010 | Vara människa | 3 Kommentarer

100220

Jag brukar ha ganska lätt att göra mig hemmastadd utan för stora ansträngningar. Jag har bott i en resväska en rimligt stor del av mitt liv, på resor och i tillfälliga boenden. Jag har ofta delat mitt boende mellan åtminstone två platser under ganska lång tid. Jag har levt med salt som enda krydda och bott i lånad lägenhet med andras tavlor på väggarna. Jag tänker på de som är hemlösa emellanåt.

Men ändå. Det här är listan på saker jag vill säga till min hyresvärd:

Jag skulle vilja ha mitt eget namn på dörren. Inte herr och fru före detta hyresgäst. Det känns konstigt att komma hem, jag måste tänka efter varje gång jag stoppar nyckeln i låset om det verkligen är rätt. Jag har bott här i 19 dagar nu. Kanske finns det en liten möjlighet att jag kan få mitt namn upp till påsk? Bara för att.

Komfortvärmesystemet är bra. Mycket bra. Om jag vill ha varmare inomhusluft betalar jag mer, vill jag ha mindre betalar jag mindre. Jag undrar bara när jag ska få komforten i det här komfortsystemet installerat. Så att jag kan börja använda ugnen till att laga mat och inte värma upp lägenheten. Mellan 19 och 23 grader ska jag kunna välja på. Oavsett hur frenetiskt jag rattar på elementen blir det aldrig mer än 20,4. Komfortabelt om man kommer från Abisko kanske. Det gör jag inte.

Min vattenkran i köket skulle jag vilja att någon tittade närmare på. I kallvattenläge – felfritt. I varmvattenläge – också felfritt. Men ack så kallt eller ack så varmt det blir, för något mellanting finns inte. Då sinar vattnet och gör diskningen till en heldagsupplevelse.

Så snälla hyresvärden, kan ni sätta upp mitt namn på dörren så att grannarna vet vem det är som snurrar på elementrattarna så det skramlar i hela huset, och låter matosen från ugnen sprida sig dygnet runt? Jag är inte den som är den annars.

Förresten, bilden föreställer hälften av min dåvarande blivande säng, alltså min nuvarande säng. Den var ett stort projekt att pussla ihop, men det kan jag inte beskylla hyresvärden för.

3 Kommentarer

 1. E, du vet han från norr.

  20.4 måste ju vara alldelens tillräckligt, de kan väl knappast ha varit mer i umeå? Verkar som de händer mycke i ditt liv, när ska du komma upp hit å hälsa på då? Du borde ju kunna göra nått repotage (om de nu stavas så) om de kalla å bistra norrland :)

  Svara
 2. anna mikaelsson

  Hej!

  Ja sitt namn på dörren vill man ju ha. Det där med värmen känns dock lite överdrivet, här har vi runt 16-17 grader i lägenheten och jag fryser jämt. Äter grädde och feta nötter för att bygga på underhudsfettet. Burr…
  jnnmj-där kom ett litet meddelande från Markus.

  Hoppas din värd bättrar sig. Vi ska flytta nu till våren förhoppningsvis till en varm lägenhet eller en med kakelugn så vi kan få mer värme när andan faller på. Vi använder oss också av värmen från ugnen i nuläget.
  Kram Anna

  Svara
 3. papelito

  E: I Umeå jo! I min Balticlägenhet hade jag nästan 30 grader emellanåt ju! Speciellt när du var där och snarkade och när vi eldade och du fortsatte snarka! Då jäklar var det varmt :) Det skulle vara roligt att hälsa på dig. Det skulle vara roligt om du kom ner hit också såklart, även om det är min tur.

  Anna: Jag ska inte klaga alltså, det finns de som har det värre. Men det blir inte billigt med värme från ugnen i längen. Hyresvärden är enligt uppgift på väg hit för att fixa saken. Kanske installerar han en kakelugn :) kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *