Att bygga är att lära

10 juni 2013 | Vara människa | 0 Kommentarer

Pergola och hallmöbel

Har man inte försökt vet man inte om man kan. För en nybliven bostadsrättsägare är det gyllene dagar att försöka sig på lite enklare hantverk. Här är de senaste skapelserna: pergolan och hallmöbeln.

Pergolan är byggd för soliga dagar i det vackraste tryckimpregnerade virke som finns på marknaden, troligen importerat från Norrland där det lämnat ett mindre kalhygge efter sig. Pergolan är försedd med ett avtagbart solskydd i vitt och giftluktande syntetmaterial från möbeljätten och längs sidorna kan man hissa ner spröda och mögelinbjudande bambujalusier från bildelsvaruhuset. Plattorna har jag flyttat från en plats till en annan i trädgården. Myrorna följde med.

Hallmöbeln är konstruerad av två Stolmen-stolpar från möbeljätten och fyra slitstarka hyllor från annat byggvaruhus. Genom att borra hål i hyllorna har jag trätt dem på stolparna och fäst med möbeljättens egna Stolmen-beslag. Klädkrokarna är införskaffade i annan butik och sammantaget ger det ett luftigt och – om jag får säga det själv – nästan svävande intryck. Inspiration till denna skapelse kommer från Ikeahackers.net.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *