Första bönskörden på balkongen

24 augusti 2009 | Vara människa | 2 Kommentarer

090824

Från ett litet, litet frö har det blivit en grön, avlång böna som går att äta. Fröet kommer från en påse i en butik. Jorden kommer ur en stor säck från en butik. Vattnet kommer ur kranen från en sjö. Tillsammans, med lite sol till hjälp, har det blivit mat. Helt otroligt! Behövde inte ens tinas och mikrovågsugnas för att bli färdigt!

För övrigt såg jag en intressant dokumentär på tvåan nyss. Den handlade om flaskvatten. Jag blir så arg. Varför dricker människor vatten på flaska som har fraktats ända från Fiji? Lite måste väl sådana köpare tänka över sin roll i världen? Repris 29 augusti klockan 14.20, finns ej online. Verkligen sevärt.

2 Kommentarer

  1. Mamma

    Verkligen fina bönor. Så stooora dom blev. Men man kan göra mycket med sin kamera.

    Svara
  2. papelito

    Mamma: Du kan få se dem i verkligheten på lördag om du tvivlar på att de är gigantiska ;)

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *