Första för mig, sista för Henrik

29 oktober 2009 | Vara människa | 7 Kommentarer

091028

Jag brukade jobba på Olympia när jag var yngre, sälja korv och läsk i pauserna i en av kioskerna, gå runt på läktaren med ghostbuster-utrustningen på ryggen och servera kaffe från en lång slang. Tvungen att bära den ljusgula, kaffestinkande tröjan.

I dag var jag där igen, för första gången för att titta på en match. Och vissa saker ändrar sig aldrig. Korvbröden var slut. Jag har ett svagt minne av att korvbröden alltid var slut när jag jobbade där också, om det inte var korven som var frusen eller ölen som skummade ner över hela Stenbocksgatan när jag tappade upp en mugg förstås.

Då var det pengarna som lockade mig. I kväll var det faktiskt Henrik Larsson. Sista matchen innan han, som han förklarade på TV4 senare under kvällen, skulle skriva in sig på arbetsförmedlingen.

Kanske behöver de praktikanter i kiosken på Olympia?

7 Kommentarer

 1. Mamma C

  Tänk att du och Henke Larsson har något gemensamt.

  Svara
 2. papelito

  Mamma C: Ja, nu blir du allt ganska avundsjuk! :)

  Svara
 3. Mamma C

  Jag vet inte det, då hade jag nog inte jobbat i Kristianstad idag !!!!!

  Svara
 4. Mamma

  Grattis till dina 20 000 besökare. Tänkte det skulle bli jag. Har inte varit hemma så jag hade det inte under koll idag.

  Svara
 5. papelito

  Mamma: Nej, vad synd att du missade det då :( Du får vänta ett par år och satsa på 30 000:e besökren i stället! Tack för grattis hur som helst!

  Svara
 6. The devil's lawyer

  Snacka om goodwill till Arbetsförmedlingen om de lyckats knyta till sig Henrik som ungdomshandläggare. Jag tror att Arbetsförmedlingens bedömning skulle vara att Henrik står ganska nära arbetsmarknaden. Jag skulle gissa på 110% närvaro på gruppmötena. Istället för sedvanliga 60%. Sedan tror jag att det kontor han jobbat på haft ganska hygglig chans i verkets fotbollsturnering. Jag vill ha mer arga tankar och funderingar kring Arbetsförmedlingen. ;-D

  Svara
 7. papelito

  The devil’s lawyer: Mer arga tankar? Jag försöker tänka nyanserat ju.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *